Cajun hash browns

cajunkruiden.nl

Een lekker gerecht waar je cajunkruiden in kunt verwerken is de Cajun hash browns. Weet je nog niet wat je ‘s avonds wilt gaan opdienen? Dan is dit dan wel een heel lekker recept. Dit gerecht is voor vier personen en de tijd die ervoor nodig is duurt ongeveer 45 minuten. Lees hieronder wat je in huis moet gaan halen en hoe je als volgt te werk moet gaan.

Ingrediënten voor de hash browns

  • 2 aardappelen
  • 1 ui
  • 1 paprika(groen)
  • 3 stengels aan selderij(bleek)
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 1 worst
  • 3 stuks ei
  • Peterselie

Ingrediënten voor cajunsaus

  • 1 eetlepel
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk ui
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • Azijn
  • 200 ml ketchup(tomaten)
  • 100 ml stroop

Je hebt hierbij ook een pan en olie en boter nodig voor in te bakken.

Bereidingswijze

  1. Je gaat de oven voorverwarmen op 180 graden. Je raspt de aardappelen. Je bakt de aardappelrasp in een pan met een beetje boter en olie. Pel de ui waarna je dit gaat snipperen.
  2. Je gaat de selderij en de paprika in blokjes snijden. Voeg de ui, selderij en de paprika toe. Je snijdt ook de worst in stukjes waarna je die gaat toevoegen.
  3. Breek in de pan de eieren waarna je de pan in de oven voor ongeveer 20 minuten in de oven doet totdat de eieren zijn gestold.

Voor de cajunsaus

  1. In de pan verhit je een beetje olie waarna je er bloem aan toevoeg. Je laat de bloem gaat worden totdat het een mooi bruin kleurtje krijgt en de geur van nootjes.
  2. Je pelt de knoflook waarna je deze fijn gaat hakken. Je pelt de ui en versnipper die. Voeg vervolgens de ui, knoflook en de cajunkruiden aan de roux toe.
  3. Je blust dit met azijn af. Voeg vervolgens de stroop en de tomatenketchup toe. Snijd vervolgens de peterselie waarna je dit over de cajun hash browns gaat strooien. De saus kan je erbij serveren.

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders