Creole en Cajun Spice Mix

Maak je eigen Creole en Cajun Spice Mix in je voorraadkast! Het is perfect voor het toevoegen van kruiden uit New Orleans aan elk gerecht!

cajunkruiden.nl

Wat is cajun seizoenen of creole seizoenen?

Veel door New Orleans geïnspireerde recepten zullen oproepen voor een Cajun of Creoolse kruidenmengeling. Deze blend zorgt voor een robuuste, rokerige smaak die licht kruidig en zeer hartig is. Je kunt eenvoudig een pot vinden in de kruidenpromenade van je supermarkt, maar als je daar zin in hebt, zul je op moeten raken als de hunkering toeslaat. En wie wil er nog een fles vol rommel in hun voorraadkast? Bedankt, je hoeft je geen zorgen te maken, want de kans is groot dat je alle ingrediënten hebt om al een cajun-smaakmaker in je voorraadkast te maken!

Wat is het verschil tussen cajun en creolevoeding

Terwijl we deze kruidenmix bij elkaar legden, begonnen we ons af te vragen wat de Creoolse kruiden versus Cajun-specerijen zijn. Recepten leken de Cajun kruidenmix en Creoolse kruidenmix te vragen alsof ze hetzelfde waren. Maar is er een verschil in de kruiden of de keuken?

Een briefgeschiedenis of cajun-smaken

Om het terug te brengen, komen Cajuns van Franse kolonisten die zich in hedendaags New Brunswick en Nova Scotia (ten noorden van Maine) vestigden. Deze mensen, de Acadians genaamd, werden uiteindelijk uit Zuid-Louisiana gezet, waar ze leerden te leven en een ongelooflijk vindingrijk volk werden. De Cajun-keuken is zwaar op Franse invloeden, maar is aangepast aan een meer rustieke manier van leven. De meeste Cajun-gerechten beginnen met een medley of uien, selderij en paprika's (in tegenstelling tot de uien, selderij en wortels in de traditionele Franse mirepoix). Cajun gerechten worden verdikt met een roux of reuzel of olie en bloem, omdat boter (en alle zuivelproducten) een luxe was die de meeste van deze rustieke mensen zich niet konden veroorloven.

Kruiden in onze cajun spice mix

Hoewel de subtiliteiten van Cajun en Creools voedsel sterk uiteenlopen, zijn knoflook, paprika, tijm, peterselie en groene uien allemaal belangrijke spelers. Of je het nu een Cajun kruidenmix of een Creoolse kruidenmix noemt, deze blend voegt een heerlijke rokerige en kruidige smaak toe aan elk gerecht, met net genoeg van een cayennepeper om je terug te brengen naar een culturele fusie.

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders