Cajun kruiden
Hier vind je het recept hoe je zelf lekkere cajun kruiden kunt gaan maken. Dit dan ook met veel minder zout dan wanneer je naar de winkel gaat en ze daar kant en klaar te kopen. De cajun kruiden herken je door zijn pittige en sterke smaak. Je kan er van alles mee doen. Denk hierbij aan een lekker stuk vlees kruiden voor een intensieve smaak of heb je liever een zelfgemaakt sausje.
Ingrediënten
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl zoete paprikapoeder (gerookt)
- 1 tl zwarte gemalen peper
- 1 tl uienpoeder
- 1.5 tl oregano (gedroogd)
- 1 tl tijm (gedroogd)
- 0.5 tl chilivlokken
- zout en peper
Bereidingswijze
In feite meng je alle kruiden door elkaar wanneer je de lekkere cajun kruiden hebt samengesteld. Je bewaart ze dan ook in een afgesloten potje of doosje, dit met bijvoorbeeld aluminium folie erover.
- Je kunt er een cajun hamburger mee maken met lekkere zoete aardappelen.
- Je kunt ze mengen met een beetje olie waarna je het in het brood dip.
- Je kunt de mayonaise of de yoghurt mengen waarna je dit combineert met een hamburger.
- Je kunt cajun aardappeltjes maken uit de oven waarna je de kruiden mengt met een beetje olijfolie. Je schept hierdoor de aardappelen.
- Deze kruiden zijn ook ideaal om een goed stuk vlees mee te kruiden.
- Deze kruiden kun je ook combineren met bruine bonen en stoofvlees.
- Je kunt de kruiden ook met een beetje paneermeel mengen, met gemalen noten kan ook waarna je het vlees ermee paneer.
- Je kan de kruiden ook onder een fish and chips beslag roeren.
- Je kunt er ook ketchup van maken en dit in de vorm van bbq-saus.
- Je kunt ook gehakt bakken waarna je deze kruiden eraan toevoeg, vul de paprika’s ermee in.