Cajun kipburger

Iedereen weet vast wel hoe ze de klassieke kipburgers moeten voorbereiden. Het is een makkelijk en ook zeer smakelijk recept. Wij hebben van de heerlijke klassieke recept een kleine variatie geven waardoor het net wat anders als smaak uitkomt. We voegen bij ons recept net wat meer groene kruiden er aan toe. Hierdoor krijgt je kipburger een hele andere smaak. Onze hoofdingrediënt van de kruiden wordt de Cajun kruiden voor de kipburger. Wij zullen de burger serveren op een broodje met wat sla en paprika als het friet idee. Je kan natuurlijk ook echte frietjes gebruiken alleen als je een gezonde variant ervan wilt is paprika wel een goede optie.

cajunkruiden.nl

De hoeveelheid aan Ingrediënten is genoeg voor 4 grotere burgers of 8 kleintjes. De bereidingstijd voor de burgers duurt ongeveer een half uurtje en de wachttijd totdat de burgers klaar zijn is ook een half uurtje. In totaal ben je dan 1 uur bezig met de burgers tot dat je ze kan serveren op een bord.

Ingrediënten

  • twee teentjes knoflook
  • drie lente-ui
  • hand vol met verse peterselie (extra te gebruiken voor de saus)
  • handje vol koriander
  • 500 gram kipgehakt. (Je kan het kant en klaar bij de supermarkt halen of bij een slager uit uw buurt)
  • twee eetlepel ketchup
  • zout
  • mayonaise
  • kwark
  • een citroen
  • een ijsbergsla of romaine
  • zwarte peper
  • zonnebloemolie
  • een gele en rode paprika

Bereidingswijze

hak de lente-ui, knoflook, koriander en peterselie fijn met een mes of een hakmolentje. Meng vervolgens het gehakt samen met de cajunkruiden en ketchup in een kom. Voeg vervolgens op smaak wat zout er aan toe, alleen check of de cajunkruiden zelf geen zout bevat. Op deze manier wordt de burger dan te zoutig en niet eetbaar. Dat willen we ook niet hebben namelijk.

Maak vervolgens 4 grote of 8 kleine burgers. Leg ze op een plaat afgedekt in de koelkast voor ongeveer 30 minuten. Je kan dit een dag van te voren doen zodat je de dag wanneer je de burger voorbereid meteen kan gaan bakken. Inplaats dat je moet wachten totdat ze uit de koelkast moeten. Ondertussen kun je aan de slag met de voorbereiding van de saus. Voeg een deel van mayonaise en een deel kwark samen met de peterselie. Je kan het op smaak voorkeur nog wat citroen, zout en peper eraan toevoegen. Het is maar wat je ook zelf lekker vind. Zorg dat je de slabladeren van elkaar losmaakt en goed laat uitlekken. Verwijder vervolgens van de paprika zijn zaadlijsten en snij het daarna in reepjes (dunne).

Verhit de pan met wat olie. Bak op laag vuur de burgers bruin en laat het goed doorgaren. Je bent in totaal ongeveer 15 minuten mee bezig het garen van de burgers. Je kan ze ook voorbereiden op de barbecue. Nu zijn de burgers klaar om geserveerd te worden in een broodje met de sla en saus.

Eet smakelijk!

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders